Σκύλος

Ambrosia Mediterranean Diet

Η AMBROSIA Mediterranean Diet, η νέα, εξελικτική ultra-premium σειρά τροφών για κατοικίδια χωρίς σιτηρά, βασισμένη στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, είναι εμπλουτισμένη με ελαιόλαδο, τον θησαυρό του μεσογειακού εδάφους, μια εκλεκτή επιλογή βοτάνων, φρούτων και λαχανικών και πλαισιώνεται από μια επιλογή εκλεκτών ζωικών συστατικών.

Η AMBROSIA PET FOOD ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΘΕΪΚΑ” ΕΥΓΕΥΣΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ

Η AMBROSIA Pet Food δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται από το 2007 με την παραγωγή τροφών για κατοικίδια ζώα.
Είναι η ενσάρκωση μιας ιδέας των δημιουργών της, οι οποίοι όντας οι ίδιοι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων, ήθελαν να δημιουργήσουν μια τροφή για κατοικίδια ζώα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αρχέγονες ανάγκες τους, όπως αυτές έχουν εξελιχθεί μετά από χιλιάδες χρόνια εξημέρωσης.

Παράλληλα, εκτός από τις υψηλότερες διατροφικές αξίες, έπρεπε να προσφέρει ευεξία και μακροζωία, όπως ακριβώς η ΑΜΒΡΟΣΙΑ, η τροφή των Ελλήνων Θεών από την οποία πήρε το όνομά της - αλλά και να είναι θεϊκά γευστική και γεμάτη άρωμα!

Συνδυάζοντας την εύπεπτη πρωτεΐνη ψαριού με την εξαιρετικά θρεπτική πρωτεΐνη κρέατος μαζί με ένα μείγμα λαχανικών, υπερφρούτων και βοτάνων, δημιουργήθηκε η Ambrosia Pet Food, μια υποαλλεργική τροφή για κατοικίδια χωρίς σιτηρά, πλούσια σε Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 έλαια, γεμάτη αντιοξειδωτικά, κατάλληλη για όλες τις γάτες και τους σκύλους.
Η Ambrosia Pet Food είναι σχεδιασμένη στην Ελλάδα από την Petouch INTL, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά και με αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών.

Παρασκευάζεται σε συνεργασία με τα πιο αξιόπιστα εργοστάσια παραγωγής τροφών για κατοικίδια ζώα στην Ευρώπη, πάντα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και τον έλεγχο της Petouch INTL.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ

Στην AMBROSIA Pet Food είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει μια κορυφαία τροφή για ζώα συντροφιάς, η οποία έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Αλλά στη φύση, το να μένεις στάσιμος δεν είναι επιλογή. Για αυτόν το λόγο, η ultra-premium σειρά AMBROSIA Pet Food για σκύλους και γάτες έγινε το εφαλτήριο για την επόμενη γενιά τροφών για κατοικίδια ζώα.

Η AMBROSIA Mediterranean Diet, η νέα, εξελικτική ultra-premium σειρά τροφών για κατοικίδια χωρίς σιτηρά, βασισμένη στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, είναι εμπλουτισμένη με ελαιόλαδο, τον θησαυρό του μεσογειακού εδάφους, μια εκλεκτή επιλογή βοτάνων, φρούτων και λαχανικών και πλαισιώνεται από μια επιλογή εκλεκτών ζωικών συστατικών.

Η AMBROSIA Mediterranean Diet σχεδιάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και παρασκευάζεται σε συνεργασία με τα πιο αξιόπιστα εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα στην Ευρώπη, πάντα με τα αυστηρότερα πρότυπα και τον έλεγχο των πρώτων υλών από τους δημιουργούς της, ανεβάζοντας τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;

Η μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις πιο υγιεινές στον κόσμο, με τους ανθρώπους που την ακολουθούν να σημειώνουν βαθμολογίες άνω του μέσου όρου σε μακροζωία και δείκτες υγείας.

Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία των τροφίμων και τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα έχει αναγνωρίσει, μέσα από πληθώρα κλινικών και επιδημιολογικών μελετών, το σημαντικό ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής, τόσο στην πρόληψη όσο και στην έκβαση πολύπλοκων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν εστιάσει στη Μεσογειακή Διατροφή και τα οφέλη στην υγεία, αλλά και τη μακροζωία, αναδεικνύοντας έτσι το πλεονέκτημα από την υιοθέτησή της.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που ανέδειξαν την αξία της μεσογειακής διατροφής είναι:
• η χαμηλή πρόσληψη επεξεργασμένων τροφών • η υψηλή κατανάλωση πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (από κρέας, ψάρια & ελαιόλαδο)
• οι αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες, φλαβονοειδή)
• καθώς και το πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων που λαμβάνονται από τα διάφορα φρούτα, λαχανικά και βότανα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

1

ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ & ΤΡΙΧΩΜΑ

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει συχνά κρέας και ψάρια, τα οποία αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος και του τριχώματος των κατοικιδίων μας, μειώνουν τις φλεγμονές και συμβάλλουν στη συνολική ευεξία.

2

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τα φρούτα και τα λαχανικά, βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα των κατοικιδίων μας, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

3

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ισορροπήμενη κατανάλωση κρέατος και ψαριών συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στηρίζει την συνολική υγεία των κατοικιδίων μας.

4

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία.
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη, το ελαιόλαδο ως ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και μειώνει τις επιπτώσεις του άσθματος. Έτσι, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τις βραχυκεφαλικές φυλές, όπως π.χ τα μπουλντόγκ, που μερικές φορές δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

5

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν να επωφεληθούν από μια ποικιλία λαχανικών, τα οποία προσφέρουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών που περιέχονται.

6

ΠΕΠΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η προσθήκη πρεβιοτικών και προβιοτικών συμβάλει στην ομαλή πέψη της τροφής καθώς και στην υγιεινή ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας του εντέρου.

7

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΓΙΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ

Η Μεσογειακή διατροφή με την έμφαση σε υγιεινά λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους των κατοικιδίων, βοηθώντας στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των σχετικών προβλημάτων υγείας.

8

ΥΓΙΕΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να ωφελήσει την υγεία των αρθρώσεων, βοηθώντας στην πρόληψη ή τη διαχείριση προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα.

9

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στα φρέσκα, πλήρη τρόφιμα έναντι των επεξεργασμένων. Ομοίως, η σίτιση των σκύλων με μια διατροφή που αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα και βασίζεται σε υψηλής ποιότητας φρέσκα συστατικά μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία και ευεξία τους.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEDITERRANEAN DIET

>75% ΖΩΪΚΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΑΠΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΚΡΕΑΣ ή ΨΑΡΙ

Η AMBROSIA Mediterranean Diet περιέχει υψηλές ποσότητες φρέσκου κρέατος ή ψαριού φτάνοντας σε ποσοστό πρωτεινών από ζωικά συστατικά ανώ του 75%.
Κάθε συνταγή έχει σχεδιαστεί ώστε να περιέχει την ίδια πηγή ζωικής πρωτεΐνης και λίπους για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι όσο το δυνατόν πιο υποαλλεργιογόνο, ενώ οι κροκέτες είναι μικρές και ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν ένα εύπεπτο γεύμα.
Αυτή η σύνθεση των συστατικών προσφέρει μια γεύση τόσο μοναδική που είναι αντάξια του θεϊκού της ονόματος και της προγονικής της καταγωγής και αγαπιέται από τα κατοικίδιά μας για την ανώτερη γεύση της.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Η γαλοπούλα βοηθά στην ανάπτυξη των μυών του κατοικίδιου ζώου. Είναι μια άπαχη και εύπεπτη πρωτεΐνη που βοηθά το κατοικίδιό σας να χτίσει δυνατούς μύες. Η πρωτεΐνη της δίνει στα κατοικίδια ζώα πολλή ενέργεια. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί σε ένα δυνατό, υγιές, δραστήριο κατοικίδιο ζώο.
Έχει πολλαπλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά: Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στο υγιές δέρμα και τρίχωμα. Ο σίδηρος χρησιμοποιείται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το υπόλοιπο σώμα.
Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για την ενέργεια και την όρεξη φορτίζει την καρδιά, τα νεύρα και τους μυς του κατοικίδιου σας.
Η μειωμένη ενέργεια και η έλλειψη όρεξης είναι σημάδι χαμηλών αποθεμάτων καλίου.
Ο φώσφορος συνεργάζεται με το ασβέστιο για τη διατήρηση των οστών και των δοντιών του κατοικίδιου ζώου σας. Η βιταμίνη Β6 είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση της νιασίνης, για την παραγωγή γλυκόζης, για την υποστήριξη των λειτουργιών των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του νευρικού συστήματος, για τη ρύθμιση των ορμονών, για την υποστήριξη της ανοσολογικής απόκρισης και για τη διευκόλυνση της ενεργοποίησης των γονιδίων.
Η ριβοφλαβίνη (Β2) είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των αμινοξέων και των υδατανθράκων. Η νιασίνη (Β3) υποστηρίζει τις μεταβολικές αντιδράσεις στα κατοικίδια ζώα- είναι ζωτικής σημασίας για την ενέργεια και για την πέψη των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Η έλλειψη νιασίνης οδηγεί σε κακή όρεξη, διόγκωση των ούλων, απώλεια βάρους και πεπτικά προβλήματα.

ΠΑΠΙΑ

Η πάπια είναι πλούσια σε σίδηρο και παρέχει στους σκύλους μια άπαχη, εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης. Η πάπια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων, τα οποία βοηθούν στην υποστήριξη ισχυρών μυών.
Οι τροφές που παρασκευάζονται με πάπια συνιστώνται μερικές φορές για σκύλους που πάσχουν από τροφικές ευαισθησίες ή αλλεργίες. Ορισμένοι σκύλοι είναι αλλεργικοί στο κοτόπουλο ή το βόειο κρέας, οπότε η μετάβαση σε μια πιο πρωτότυπη πρωτεΐνη όπως η πάπια μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από γαστρεντερικές διαταραχές ή ερεθισμούς του δέρματος.
Η πάπια είναι πλούσια και πολύ γευστική. Είναι ένας συνδυασμός αλμυρού και γλυκού και η γεύση της είναι πιο κοντά στο κόκκινο κρέας.
Σε σύγκριση με το κοτόπουλο, η πάπια περιέχει περισσότερα υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. Όσον αφορά τη διατροφή, η πάπια έχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πουλερικό.
Η πρωτεΐνη της πάπιας είναι παρόμοια με εκείνη του κοτόπουλου με σκούρο κρέας.
Η πάπια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Β: Έχει βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Β3 (νιασίνη), βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη) και βιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη).

ΑΡΝΙ

Το αρνί είναι μια πολύ καλή πηγή αμινοξέων, απαραίτητων για την υγεία του κατοικίδιου ζώου, καθώς και μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.
Το αρνί, όπως και άλλες πηγές κρέατος, παρέχει διαιτητικά λίπη, τα οποία χρησιμεύουν ως πηγή ενέργεις και βοηθούν στη μεταφορά βασικών λιποδιαλυτών βιταμινών.
Το αρνί έχει υψηλή γευστικότητα και ένα μοναδικό άρωμα που αρέσει στους περισσότερους σκύλους, οπότε αποτελεί ιδανικό συστατικό για ένα γευστικό γεύμα. Ως συστατικό, περιγράφεται ως ο μυϊκός ιστός ενός νεαρού αρνιού.
Το αρνί παρέχει μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών στο σκύλο σας. Και τα δύο αποτελούν εξαιρετική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες και λίπος, αλλά το αρνίσιο γεύμα περιέχει υψηλότερες συγκεντρώσεις βασικών μετάλλων, όπως ασβέστιο.

ΣΑΡΔΕΛΑ

Οι σαρδέλες είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνη Β12,
ασβέστιο, σελήνιο και συνένζυμο Q10. Οι σαρδέλες περιέχουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ένα κατοικίδιο ζώο για βέλτιστη υγεία, καθιστώντας τις μια πλήρη πρωτεΐνη.
Βοηθούν τα όργανα, τους μυς, το πεπτικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα των κατοικίδιων ζώων να λειτουργούν σωστά.
Τα προβλήματα ισχίου και αρθρώσεων είναι πιο συνηθισμένα σε μεγάλα ή ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα. Τα λιπαρά οξέα στις σαρδέλες βοηθούν στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονή στις αρθρώσεις. Επιπλέον, το ασβέστιο και ο φώσφορος που βρίσκονται στις σαρδέλες υποστηρίζουν το σκελετικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου.
Ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στις σαρδέλες είναι το συνένζυμο Q10. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό υποστηρίζει την κυτταρική ενέργεια που είναι απαραίτητη για την καρδιαγγειακή υγεία, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, τη χρήση του οξυγόνου, την αποτοξίνωση του ήπατος και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
Καθώς τα κατοικίδια ζώα γερνούν, παρατηρείται μείωση της παραγωγής CoQ10. Οι σαρδέλες συμβάλλουν στην αντιστάθμιση της απώλειας αυτού του βασικού θρεπτικού συστατικού.

ΡΕΓΓΑ

Η ρέγγα περιέχει ωμέγα 3 & ωμέγα 6 λιπαρά οξέα για υγιές δέρμα και τρίχωμα και είναι ιδανική για τη μείωση των φλεγμονών. Η ρέγγα είναι προμηθευτής βιταμινών και ανόργανων συστατικών.
Η ρέγγα, γνωστή και ως "ασήμι της θάλασσας" είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, αλλά περιέχει σχετικά χαμηλές ποσότητες επιβλαβών χημικών ουσιών που βρίσκονται σε παρόμοια ψάρια. Αυτό που ξεχωρίζει τη ρέγγα από τα άλλα ψάρια είναι ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, γεγονός που την καθιστά ασφαλή προσθήκη στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου.
Αλλά δεν είναι μόνο οι χαμηλότερες ποσότητες υδραργύρου που καθιστούν τη ρέγγα μια καλή εναλλακτική λύση.
Είναι άφθονη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων EPA και DHA, με περίπου 1,5 έως 2 γραμμάρια ωμέγα-3 ανά μερίδα 3 ουγγιών (σε αντίθεση με τα 1,2 γραμμάρια ανά μερίδα 3 ουγγιών του τόνου). Τα EPA και DHA όχι μόνο ενισχύουν
το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις φλεγμονές, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και του τριχώματος ενός κατοικίδιου ζώου.
Η ρέγγα είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των μυών, των οστών και των δοντιών.

ΤΟΝΟΣ

Ο τόνος έχει το υψηλότερο επίπεδο ωμέγα λιπαρών οξέων από τα περισσότερα ψάρια. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, σελήνιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και σε βιταμίνες Β3, Β6 και Β12. Όλα αυτά τον καθιστούν ένα φανταστικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής για σκύλους.
Ο τόνος μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη των αρθρώσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος του κουταβιού σας. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν μια υγιή ποσότητα ενέργειας. Όσο για τα ωμέγα-3, είναι εξαιρετικά για να κάνουν το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας παχύ και λαμπερό και μπορεί ακόμη και να μειώσουν τις σωματικές φλεγμονές.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Ο μπακαλιάρος είναι μία από τις πιο υγιεινές πρωτεΐνες για τους σκύλους, με πλήρες προφίλ αμινοξέων, υψηλή πεπτικότητα και ελάχιστοι σκύλοι είναι αλλεργικοί σε αυτόν. Παρέχει πολλές άπαχες πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθεί το τρίχωμα του σκύλου σας σε εξαιρετική κατάσταση. Επιπλέον, ο μπακαλιάρος μπορεί να αποτελέσει μια καλή προσθήκη στη διατροφή οποιουδήποτε σκύλου που μπορεί να υποφέρει από αλλεργίες σε άλλες μορφές ζωικής πρωτεΐνης.
Ο μπακαλιάρος είναι χαμηλός σε λιπαρά και είναι ιδιαίτερα καλός για σκύλους που έχουν υποφέρει από πεπτικές διαταραχές ή για όσους πάσχουν από νεφρική ή ηπατική νόσο. Ο μπακαλιάρος είναι επίσης μια καλή πηγή φωσφόρου, νιασίνης και βιταμίνης Β-12.

Υποαλλεργική φόρμουλα χωρίς δημητριακά

με μεσογειακά βότανα και φρούτα!


ΘΥΜΑΡΙ

ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Βοηθά στην ανακούφιση από τον μετεωρισμό & προωθεί αντισπασμωδικές επιδράσεις στο πεπτικό σύστημα, μετριάζοντας προβλήματα πέψης όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), τη δυσπεψία και την κολίτιδα.
Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ. Περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο και ασβέστιο, τα οποία ωφελούν το σκελετικό σύστημα.

ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΕΣ & ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η θυμόλη, ενεργό συστατικό του θυμαριού, έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Το θυμάρι βοηθά στην πρόληψη παρασίτων όπως οι αγκυλόστομοι και τα μικροβιακά παθογόνα. Το αραιωμένο έλαιο θυμαριού αποτρέπει τη μυκητιασική και βακτηριακή μόλυνση του δέρματος. Τα βάμματα θυμαριού ή το συμπυκνωμένο τσάι θυμαριού στα ούλα του σκύλου αποτρέπουν την ουλίτιδα ή δρουν ως αναζωογονητικό της αναπνοής.

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ως ήπιο στυπτικό τονωτικό, το θυμάρι μπορεί να μετριάσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το θυμάρι μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από το άσθμα, στην αυξημένη λειτουργικότητα των βρογχικών διόδων και στη μείωση των αναπνευστικών σπασμών.


ΜΗΔΙΚΗ (ALFALFA)

H μηδική ή αλλιώς άλφαλφα («πατέρας όλων των τροφών» στα αραβικά) είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες. Σαν συμπλήρωμα μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για το σκύλο σας.

ΥΓΕIΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ:
Η μηδική είναι ένα φυσικό διουρητικό για τους σκύλους. Οι ιδιότητες που περιέχονται στο εσωτερικό της βοηθούν τους νεφρούς να ισορροπήσουν τα υψηλά επίπεδα οξύτητας στα ούρα που μπορεί να προκαλέσουν πόνο και ερεθισμό. Ο ερεθισμός των νεφρών μπορεί να ανακουφιστεί από τη μηδική λόγω των αλκαλοποιητικών της ικανοτήτων.

ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
Η μηδική είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες πολύ χρήσιμο για την αρθρίτιδα ή τον πόνο στις αρθρώσεις. Πολλοί κτηνίατροι συνιστούν την καθημερινή συμπληρωματική χορήγηση μηδικής για μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι επωφελούνται περισσότερο από αυτήν, καθώς είναι μία από τις κορυφαίες φυσικές επιλογές για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις.


ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ

Η τριγωνέλλα είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και μπορεί να βελτιώσει την πέψη.
Αυτό σημαίνει ότι η τριγωνέλλα μπορεί να είναι ευεργετική για σκύλους με αρθρίτιδα, στομαχικές διαταραχές ή/και πεπτικά προβλήματα.


ΜΗΛΟ

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καλά για την υγεία του πεπτικού συστήματος και καλή επιλογή για σκύλους σε περιοριστικές δίαιτες που δεν επιτρέπουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά. Χρήσιμα για ηλικιωμένους σκύλους ή σκύλους με ορισμένες ασθένειες. Καλή πηγή βιταμινών A, C, K, ασβεστίου & φωσφόρου.
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή του καρκίνου & στη μείωση των συμπτωμάτων των ασθενειών των αρθρώσεων.
Τα μήλα βελτιώνουν την υγεία των δοντιών & την αναπνοή.


ΡΙΓΑΝΗ

Η ρίγανη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και παρέχει υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
Περιέχει επίσης αντιμυκητιασικές ιδιότητες που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Η ρίγανη είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν την πέψη.


ΑΧΛΑΔΙ

Ευεργετικό για την καρδιά: λόγω της υψηλής συγκέντρωσης φυτικών ινών, τα αχλάδια συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης & των επιπέδων χοληστερόλης.
Χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμινών τους, τα αχλάδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της υποβάθμισης της ωχράς κηλίδας που συνδέεται με τη γήρανση.
Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου: Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, συγκεκριμένα του καρκίνου του παχέος εντέρου, των πνευμόνων και του στομάχου.
Διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου: τα αχλάδια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEDITERRANEAN DIET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *